19:15

Hönö IS

Referat: Fröjdens FK - Hönö IS

Så var premiärmatchen i division 6 avklarad.

Första halvlek startade i ett bra tempo med två taggade lag och det skapades en hel del farliga målchanser åt båda håll. Fröjdens hade bland annat ett farligt skott som gick precis utanför.
Men efter runt 15 minuter av matchen fick Hönö till ett fint kombinationsspel på kanten och skickade in en passning snett inåt bakåt till en spelare som stod försvånsnsvärt ren mitt i straffområdet och kunde lugnt sikta in 1-0 till bortalaget.
Matchen fortsatte dock vara jämn med målchanser åt båda håll. Hönö får straff i 30e minuten efter en handssituation och en riktigt bra straff fick gå in i nätet bakom vår duktige målvakt Rickard. 2-0 var halvtidsresultatet.

I andra halvlek så spelar lagen jämnt de första 20 minuterna och det är ganska chansfattigt med flertalet enkla misstag i passningsspelet hos båda lagen. Bollen är mest i de centrala delarna av planen där båda lagen har väldigt många spelare.
I den 70e matchminuten så gör Hönö 3-0 efter en riktigt imponerande prestation av Hönös spelare
Jonas Alexiusson. Där känns tyvärr matchen avgjord, Fröjdens visar dock sista kvarten upp ett väldigt fint spel och skapar många heta målchanser. Men bollen vill verkligen inte in mellan stolparna hos duktige målvakten i Hönö, Ludvig Johnsson.

Fröjdens gör enligt reportern på plats en helt okej insats totalt sett. Hönö känns dock lite starkare, 3-0 låter som utklassning men det var verkligen inte känslan på plats.
Laget är väldigt ovana att förlora, vi är inte bra på att förlora helt enkelt. Men vi ska vara stolta över vår debut och att vi verkligen kämpade under hela matchen. Division 6 passar Fröjdens bättre än vad division 7 gjorde.

Några av skillnaderna från division 7 som upplevdes från sidan var bland annat det aggressivare duellspelet som Hönö visade och hur skickligt de försvarade sig på fasta situationer. Fröjdens hade mer än 10 välslagna hörnor, men Hönö försvarade sig riktigt bra med hjälp av mycket skicklighet och lite tur.
En annan skillnad var det bra jobbet som domare Danial Khosravi bjöd på, även om han likt 7an inte hade tillgång till några assisterande domare. Under säsongen kommer med all sannolikhet det komma en del negativa kommentarer om bedömningar. Därför så passar vi på redan nu på att hylla domarinsatsen och hoppas att den håller samma nivå under resten av året.

Serien tuffar vidare och på fredag kommer Knippla att få sota för att Fröjdens fick gå mållösa från en seriematch för första gången någonsin.....

Matchens fröjd går till vår vänsterback Niclas Eklund som var duktig både defensivt och offensivt.